Uitleg over een boot huren

Let op! Nieuwe regels toewijzing met ingang van 2020

Omdat Roeivereniging ’t Diep ieder jaar veel meer aanvragen ontvangt dan er boten beschikbaar zijn, gelden met ingang van 2020 de volgende regels voor toewijzing:


 1. Aanvragen voor het huren van boten kunnen worden gedaan via weerribben.tdiep.nl vanaf de opening van de inschrijving op 1 maart 2020 om 12:00 uur tot en met vrijdag 6 maart 2020 om 17:00 uur. Aanvragen na dit tijdstip worden alleen in behandeling genomen als er nog boten beschikbaar zijn. Let op! Voor het reserveren van een boot moet op de website een account worden aangemaakt en ingelogd worden. 
 2. De organisatie beslist over de toewijzing. Aanvragen worden toegewezen op basis van de reisafstand van de roeivereniging van de aanvrager tot het evenement. Bij gelijke afstand geldt het tijdstip van de aanvraag. Over de volgorde van toewijzing wordt niet gecorrespondeerd.
 3. Teams waarvan de aanvraag is toegewezen, ontvangen hiervan uiterlijk zondag 8 maart om 17:00 bericht. De andere aanvragers komen op de wachtlijst in de volgorde zoals die bij punt 2 is vastgesteld.  
 4. Teams waarvan de aanvraag is toegewezen betalen de verschuldigde boothuur binnen 5 werkdagen. De betaling dient uiterlijk op vrijdag 13 maart om 17:00 uur in ons bezit te zijn. Buitenlandse verenigingen kunnen een bewijs van betaling mailen aan: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Indien de betaling niet tijdig ontvangen is, wordt de reservering geannuleerd en vervalt het recht op een boot. 
 5. Teams op de wachtlijst aan wie alsnog een boot wordt toegewezen, ontvangen hiervan uiterlijk zondag 15 maart om 17:00 bericht. Betaling is verschuldigd binnen 5 werkdagen. 
 6. Bij annulering door de aanvrager wordt de betaalde boothuur alleen terugbetaald indien de boot alsnog aan een ander team verhuurd wordt.

Tijdschema boothuur


Zondag 1 maart 2020, 12:00 uur
Opening inschrijving boothuur
Vrijdag 6 maart 2020, 17:00 uur
Sluiting inschrijving boothuur
Zondag 8 maart 2020, 17:00 uur
Bericht aan teams waaraan boten zijn toegewezen
Vrijdag 13 maart 2020, 17:00 uur
Uiterste termijn van (bewijs van) betaling
Zondag 15 maart 2020, 17:00 uur
Toewijzing boten wachtlijst
Vrijdag 20 maart 2020, 17:00 uur
Uiterste termijn van (bewijs van) betaling boten wachtlijstHoe kan ik een boot huren?

Stap 1  Inloggen

 • Log in met je aangemaakte account in de box aan de linkerkant van de site.
 • Kies uit het menu links voor "Een boot huren".

Stap 2  Reserveren

In de registratiemodule kun je kiezen voor verschillende type boten voor zaterdag of zondag.

 • Vul de gevraagde gegevens in
 • Lees de algemene voorwaarden
 • Klik op de knop "Reserveer".
 • Vervolgens ontvang je een bevestigings e-mail van je aanvraag.

Stap 3  Toewijzing, contract en betaling

Bij de reservering ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden. Je ontvangt per e-mail bericht van toe- of afwijzing van je reservering. Let op dat de huur pas definitief is na betaling. De betaling dient binnen 5 werkdagen na de reservering voldaan te zijn. Het huurbedrag staat in de reserveringsemail

Wachtlijst

RV 't Diep heeft een beperkt aantal C4-en, C3-en, C2-en en wherries te huur. Boten worden toegewezen door de organisatie op basis van reisafstand naar het evenement. Reserveringen die niet worden toegewezen, worden op een wachtlijst geplaatst (per boottype). Dit wordt duidelijk aangegeven door de "Status" in de inschrijfmodule en de stoplichten. Het komt een enkele keer voor dat een gereserveerde boot geannuleerd wordt maar houdt er rekening mee dat een plek op de wachtlijst naar alle waarschijnlijkheid betekent dat je geen boot kan huren.


Algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden voor het huren van een boot vindt je hier:  Algemene voorwaarden.