Uitleg over het inschrijven

Inschrijven voor de marathon en prestatietocht


Vanaf 2019 is het gebruik van het KNRB inschrijfsysteem verplicht voor alle roeimarathons die mee tellen voor het KNRB marathonklassement. Dat geldt ook voor de Weerribben-Wieden Marathon. Alle roeiverenigingen die aangesloten zijn bij de KNRB hebben één of meer inlogcodes voor het KNRB inschrijfprogramma om ploegen aan te melden (dit is vaak de wedstrijdcommissaris en/of secretaris). Zij kunnen met die codes inloggen op inschrijven.knrb.nl en dan de gewenste ploegen inschrijven. Ook combi-ploegen kunnen op die manier ingeschreven worden – iedereen kan uit de ledenlijsten van alle verenigingen deelnemers selecteren.

Let op: Om deelnemers in te kunnen schrijven via het KNRB inschrijfsysteem, moeten zij de Schone Sport verklaring ondertekend hebben. Binnen een vereniging wordt dit normaal gesproken gecoordineerd door de secretaris.  Meer informatie vindt je hier.   

Voor buitenlandse deelnemers en voor deelnemers van verenigingen die niet bij de KNRB aangesloten zijn (bijvoorbeeld sloeproei- en pilot gig verenigingen) kunnen bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. een inlogcode aanvragen en dan hun leden opvoeren. Daarna zijn die ook in het inschrijfprogramma beschikbaar om als deelnemer te selecteren.


Note to foreign participants:  
From 2019, the use of the registration system of the Dutch Rowing Association (KNRB) is mandatory for all rowing marathons. You will find this system here: https://inschrijven.knrb.nl/en/.  Please apply for an account by sending an email to Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. You will need to register your members so they can be selected as a participant during the registration process.
This is only required for the marathon and 'prestatietocht' at Saturday. To register for the tour on Sunday, see the section below.Inschrijven voor de toertocht


Inschrijven voor de toertocht gaat via deze website in twee eenvoudige stappen!

Stap 1 Registratie

Stap 1 is het registreren als een nieuwe gebruiker op de website. Heb je al een account van de voorgaande jaren dan kan je deze stap overslaan.

  • Klik op "Inschrijven" in het hoofdmenu bovenaan de pagina.
  • Vervolgens kom je in een registratieformulier. Hiermee kun je een account aanmaken voor de website.Lees de instructies goed door voordat je de velden invult.
  • Na het rekensommetje (is noodzakelijk vanwege spammers), klik je op registreren.
  • Er wordt nu automatisch een mail gestuurd naar het opgegeven e-mailadres.
  • Klik op de registratie bevestigings-link in deze e-mail.

Het account is nu actief.


Stap 2 Inloggen en inschrijven

  • Log in met je nieuwe account in de blauwe box aan de linkerkant van de site.
  • Er zijn nu 4 mogelijkheden: kies voor "Inschrijven voor de toertocht".
  • Vul de gevraagde gegevens in (hoeft nog niet definitief te zijn) en klik op de knop RESERVEER.
  • Vervolgens ontvang je een bevestigings e-mail van je inschrijving.

In de bevestigingsmail staat de wijze van betalen vermeld. Graag z.s.m. volgens deze instructie betalen.