Uitleg over het inschrijven voor de marathon en prestatietocht


Vanaf 2019 is het gebruik van het KNRB inschrijfsysteem (https://inschrijven.knrb.nl) verplicht voor alle roeimarathons die mee tellen voor het KNRB marathonklassement. Dat geldt ook voor de Weerribben-Wieden Marathon. Alle roeiverenigingen die aangesloten zijn bij de KNRB hebben één of meer inlogcodes voor het KNRB inschrijfprogramma om ploegen aan te melden (dit is vaak de wedstrijdcommissaris en/of secretaris). Zij kunnen met die codes inloggen op inschrijven.knrb.nl en dan de gewenste ploegen inschrijven. Ook combi-ploegen kunnen op die manier ingeschreven worden – iedereen kan uit de ledenlijsten van alle verenigingen deelnemers selecteren.

Let op: Om deelnemers in te kunnen schrijven via het KNRB inschrijfsysteem, moeten zij de Schone Sport verklaring ondertekend hebben. Binnen een vereniging wordt dit normaal gesproken gecoordineerd door de secretaris.  Meer informatie vindt je hier.   

Buitenlandse deelnemers en deelnemers van verenigingen die niet bij de KNRB aangesloten zijn (bijvoorbeeld sloeproei- en pilot gig verenigingen) kunnen bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. een inlogcode aanvragen en dan hun leden opvoeren. Daarna zijn die ook in het inschrijfprogramma beschikbaar om als deelnemer te selecteren.

Uitgeschreven velden

De wedstrijd en de prestatietocht kan geroeid worden in een C2*, C3*, C4* en Wherry2*. Verder gelden voor de wedstrijd de categorien Heren, Dames, Open en Mixed en voor de prestatietocht alleen de categorie Open:

  • Dames: ploegen die geheel uit vrouwelijke roeiers bestaan
  • Heren: ploegen die geheel uit mannelijke roeiers bestaan.
  • Open: ploegen met een gemengde samenstelling, bijvoorbeeld een C3* met 1 vrouwelijke en 3 mannelijke roeiers.
  • Mixed: ploegen met een gemengde samenstelling die voor minstens de helft uit vrouwelijk roeiers bestaat, bijvoorbeeld een C3* met 2 vrouwelijke en 2 mannelijke roeiers.

Dit is een wijziging ten opzichte van voorgaande jaren waar in een Heren ploeg ook vrouwelijke roeiers mochten plaatsnemen. Daarnaast is Open toegevoegd.

Merk op dat de Mixed categorie niet is uitgeschreven, dwz dat er niet direct voor ingeschreven kan worden. In plaats daarvan wordt nu Open gebruikt. Als blijkt dat er voor een boottype veel Open inschrijvingen zijn dan kan dit veld alsnog opgesplitst worden in Open en Mixed. Als regel wordt gebruikt dat na splitising de beide velden uit minimaal 4 boten dienen te bestaan.

Inschrijfgeld

Kijk voor meer informatie over de inschrijfgelden en de betalingsdetails op de KNRB website: https://wedstrijden.knrb.nl/nl/2286


Note to foreign participants

From 2019, the use of the registration system of the Dutch Rowing Association (KNRB) is mandatory for all rowing marathons. You will find this system here: https://inschrijven.knrb.nl/en/.  Please apply for an account by sending an email to Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. You will need to register your members so they can be selected as a participant during the registration process.
This is only required for the marathon and 'prestatietocht' at Saturday. Registration for the tour on Sunday is done through this website, see the section below.