Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht

4 en 5 april 2020

Door het Nationaal Park "Weerribben-Wieden".


Welkom bij de 22e Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht georganiseerd door Roeivereniging 't Diep in Steenwijk! Op zaterdag 4 april is de marathon en prestatietocht, van 56 km. Op zondag 5 april wordt de toertocht van 33 km verroeid. De tocht gaat door een van Neerlands mooiste watergebieden en staat bekend om de afwisseling en mooie natuur; zie de foto’s van eerdere jaren!

We hebben dit jaar wederom mooie nieuwe routes voor zowel de marathon als de toertocht. Op de informatiepagina vind je links naar Google Maps en KMZ files. Omdat er smalle passages en haakse bochten in het parcours zitten, is goede stuurkunst vereist. Goed kaartlezen is een belangrijk onderdeel van de tocht. 

Er kan gevaren worden in een Wherry, C2*, C3* en C4*. Voor de wedstrijd zijn de categorieën Dames, Heren en Open uitgeschreven. Het Open veld kan bij voldoende deelnemers opgesplitst worden in Mixed en Open. Voor de prestatietocht is er alleen de Open categorie.  Zie de bepalingen voor meer informatie.

Voor de marathonroeiers staan wij op zaterdagmorgen vanaf 7.00 uur klaar om jullie te ontvangen en is de start vanaf 9:00 uur. Wij verwachten jullie voor 18:00 terug. Voor mensen die van ver komen is er de mogelijkheid om op vrijdag reeds de botenwagen op ons terrein te stallen.

De toerroeiers op zondag zijn vanaf 8.00 uur welkom en dienen voor 10.15 uur gestart te zijn en uiterlijk 17:00 weer terug te zijn. Zoals altijd ontvangen wij jullie 's morgens met een beker thee of koffie en bij terugkomst met een drankje en warme soep.

Meer informatie lees je hier. Schrijf je in en kom genieten van ons prachtige roeigebied!

De commissie "Weerribben-Wieden Marathon en Toertocht".Sfeer impressie WWMT 2019, Steenwijker Courant

Fotopresentatie 20 jaar WWMT, 2018